Registratie, portretten en promotiebeeld: Akasha – Rosa Ensemble

Voor de nieuwe voorstelling Akasha van het Rosa Ensemble maakte ik een trailer van een tweetal live opnames van de 80 minuten durende voorstelling en korte promovideo’s en portretten van alle deelnemers.

Geluid en mixage: Sebastiaan Pos
Muziek: Daniel Cross

Geluid en mixage: Sebastiaan Pos
Muziek: Daniel Cross

“All goes onward and outward and nothing collapses” – Rosa Ensemble presents Akasha, a brief theatre of everything.

 

Ontwikkelen en uitvoeren beeld – Sommerhus

Sommerhus kwam met de zeer heldere wens ‘niet-van-die-standaard-plaatjes-iets-met-natuur-en-heldere-warme-scandinavische-feel’. Dit gaf mij het idee de beelden op te bouwen uit meerdere foto’s, minimaal drie, die allemaal geschoten zijn in de Soesterduinen. Met de gelaagdheid en transparantie heb ik een zacht beeld geprobeerd te creëren met veel detail.

Samenwerkingsproject museum-HBO: One Light Stand – HKU/Centraal Museum

“One Light Stand is a collaboration between HKU and Centraal Museum Utrecht. Under the guidance of artists Gabriel Lester, Roland Schimmel, Krista Wilk and curator Eelco van der Lingen the selected aspiring artists of the HKU, Ellis Veth, Despina Charitonidi, Hilke Walraven, Inga Gunnlaugsdottir, Liselot Veenendaal, Rood Kok, Heikki Heinonen and Jelle Jongmans will present their own version of the exhibition Nice ‘n Light.

The pop-up exhibition is shown in a great place offered by shopping centre Hoog Catharijne. You can find the exhibition in a office builing in the Radboudtoren of Hoog Catharijne.”

Bekijk het proces op Facebook.

Ontwikkelen en uitvoeren beeld – Zimmermann&Cross: Mauerfrei

Voor de nieuwe voorstelling Mauerfrei van Carolien Zimmermann en Daniel Cross fotografeerde ik een aantal gestileerde beelden met als doel de dualiteit uit de voorstelling te verbeelden.

Short docu: Achter de schermen – in het modedepot

Speciaal voor families met kinderen heeft het Centraal Museum een multimediatour beschikbaar. Hiervoor maakte ik deze video met conservator mode Ninke Bloemberg, zij legt de kinderen uit hoe en waarom kindermode uit vroegere tijden bewaard wordt in een museumdepot.

Geluid: Sebastiaan Pos

Grandma’s Hands – autonoom werk

Grandma’s Hands is een ode aan mijn en velen lieve oma’s. Mijn oma’s handen laten haar lange leven zien. De handen die zorg droegen en dragen voor haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en de liefde waarmee ze dat doet. De handen die gewerkt hebben, gewassen, schoongemaakt, eten hebben gemaakt en zorgen hebben gedragen. De titel verwijst naar het nummer Grandma’s Hands van Bill Withers, geschreven met dezelfde intentie waar ik het werk mee heb gemaakt.

Utrecht danst!

Afgelopen zondag schoot ik in opdracht van het Centraal Museum foto’s in hun prachtige Agnietenkapel. Dansers van het MBO Utrecht gaven daar de hele middag dansperformances in het kader van de Vrede van Utrecht en de Culturele Zondag.